Mossák az agyad!

2011.09.27. 08:27

Azt hiszem mindenki gondolhatja itt miről szeretnék írni, aki meg nem gondolja az bele sem fog abba mit itt megosztok. Gondolkodtatok azon miket csináltok mikor hazaértek munkából, vagy este leültök a kanapéra? Nagyon sokan bekapcsoljátok a tv-t, megy a Való Világnak csúfolt valami, ami ugye mint tudjuk köszönő viszonyban sincs a való világgal, megy az a moslék amit minősíteni sem tudok (Aranypart). Elég már a reklámokban bemutatott részeket meglátnom ahhoz hogy elszörnyülködve tekintsek a jövőbe. Az a divat, az a követendő példa hogy emberek hogy isznak, hánynak, és b..sznak? Tényleg ebben látjuk az emberi értékeket? Ezt lehet nekünk eladni? Erre kíváncsi az ország? Megértem hogy régen a Snickers meg a Coca Cola miatt ácsingóztunk Amerika felé, de ezt a butaságot és primitívséget nem látom miért kéne átvennünk. Régen Magyarországon volt az oktatás fellegvára,mára meg butítanak minket hogy minél befolyásolhatóbbak legyünk. Sajnos a hülyeségre az emberek túlságosan kapósak is. Régen elkezdődött már ez és észre sem vettük.

Már akkoriban is csodálkoztam miért nézik sokan a Győzike showt? Egy primitív tanulatlan cigánygyerek aki égeti magát az országot és mindenkit a környezetében. Értem én hogy ezt sokan poénnak veszik, de ezen sajnálkozni kéne, nem a nézettséget növelni. Gondoljatok bele, hogy ez az ember elmegy szavazni, és még millió ilyen van mellette. Nem beszélve a mai tinibálványokról, a villából kiszabadult egyszerű ugyancsak tanulatlan suttyó, aki példaképe lesz a fiataloknak azzal hogy az ég világon semmit nem tett le az asztalra, csak éppen ő fingotta a legnagyobbat a villában. A kislányok nyáladzanak a Béci féle srácokért, közös fotó a dizsiben meg miegymás. Egy értéket nem tudnának mondani ami mellette szól. "Olyan helyes!" Gratulálok kishölgy, csináltass magadnak gyereket vele, és majd meglátod milyen lesz életed párjának! Zenei téren meg ugyebár nem is kell említenem a drága Fluor vonalat. Tökéletes a taktikája, lemásolta Győzikét, ne legyen semmi mondanivalója a szövegnek, zenei alapnak valami zaj a háttérben és kész is semmi. Nem kell rajta gondolkodni, nem kell megérteni a jelentését, csak hallgatni és ordítani a refrént. Ez kell a népnek, az egyszerű ellenállásmentes semmi. SP-t szándékosan nem is említem, mert Ő is (ritka okosan) elindult a csipás szemű tinilányok bugyinedvesítő vonalán, akik azt hiszik ha SP lekacsint a színpadról nekik akkor már szerelmes is beléjük és Ő a tökéletes férfi. Majd 10 év múlva rájöttök lányok, jobb esetben.

Sajnos még ezekbe a kemény agymosások közé sorolt műsorok, emberek közé be lehet szúrni a híradót is. Hiszen milyen mit látunk a tv-ben? Amit leadnak nekünk. Azokat a híreket amik felkorbácsolják a közvéleményt, ezzel eltakarva másról a figyelmet. Adóemelés lesz? Elloptunk 5-6 milliárdot? Adjunk neki egy "2 roma megvert egy öreget Fikafalván, erre 3 magyar megverte" hírt, (ami sajnos mindennapos, csak nem beszélnek róla amúgy)vagy robbantsunk ki egy ellentétet a népben, és ránk nem fognak figyelni. Nem gondolkodtatok még el ezen? Olyan szinten kizsákmányolnak minket hogy az már félelmetes, de az emberek 80%-ának elég ha este hazaér a Barátok köztre, vagy akármelyik nagyon reálisa az életet mutató filmre.

Lehet hogy paranoiás vagyok, de valahogy mindig a dolgok mögé szerettem nézni. Minden okkal történik, a két repülő sem véletlenült repült toronyba. Ki nyert vele? (szándékoan nem írom le a véleményem, mindenki gondolkodjon el mit nyert azzal az amerikai állam,és ott néhány hipergazdag befektető hogy ez megtörtént) Szerintetek Amerika nyílt lapokkal játszik? Olyan dolgokról nem tud az elvakított, eltompított elménk hogy észre sem vesszük azt hogy lapok vagyunk egy hatalmas pakliban amikkel a nagyok játszanak. Magyarország pedig egy kis játékpakli, amit néha elő elővesznek.

Én azt mondom, és azt vallom, hogy ha a munkában megfáradt ember hazatér, üljön le a gyerekkel játszani, beszélgetni. Menjen ki a családdal a parkba, udvarra. Labdázzon, focizzon a kölyökkel, ne hagyja hogy a sok mocskot öntse a fejébe a gyerek a számítógép előtt.(elég azt az iskolában a társaktól) Egymásra figyeljünk, ne a dobozra!

Ha sokáig élsz ebben a tompaságban azt veszed majd észre hogy a Napba nézel, de a Holdat látod! Elrohan melletted a világ, sablonossá válik minden. A recept egyszerű.

Tedd fel magadnak a kérdést ha csinálsz valamit: Jó ez nekem és a környezetemnek?

A válasz mindent elmond.

A bejegyzés trackback címe:

https://maielet.blog.hu/api/trackback/id/tr153259456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása