Az igazi Nő

2011.10.03. 20:49

Ma reggel munkába menet a buszon ülve elgondolkodtam. Régi Eddát hallgattam, a Lírák albumot, ami a történet szempontjából azért érdekes, mert amikor azt hallgattuk akkor kb 16-18 évesek lehettünk és meglepően más volt a világ. Hiába voltak akkor is bulik, és miegymás, azért nem volt ez a stílus, viselkedés a nők (akkoriban még inkább lányok)  többségénél mint most. Ugyebár az Edda-Lírák albumon több olyan szám is akad ami a nőkről szól, a női értékekről. Ezt hallgatva elképedve tekintettem a mostani emlékeimbe hogy mennyire kihaltak ezek az értékek. Nagyon kevés nő van akiben megvan a méltóság, a kecsesség (és ez nem tévesztendő össze a nagyképű kivagyok-mivagyok viselkedéssel). Régen küzdeni kellett a nőkért, meghódítani. Ma meg csak azt mondják hogy szeretnék ha meghódítanák őket (tisztelet a kivételnek). Manapság elég ha van egy jó kocsid, egy jobb mobilod, menő szerkód és fizetsz, akkor már sima ügy.

Miért adjátok fel magatokat hölgyeim? Miért gondoljátok hogy Ti irányítotok attól mert bomba nőnek öltözve meghódítotok egy olyan "férfit" aki csak vadászni megy le a bárba? Miért a külsőségek döntenek főként? Itt nem a testi adottságokra gondolok hanem a ruházatra.

Akkor lennél igazi nő ha az igazi értékeket keresve egy 3-nál több szót ismerő férfit hódítanál meg. Nem a testeddel, hanem az eszeddel és nem egy vad csókolózás, hanem egy beszélgetés alkalmával.

Nem a tükörből magatokról készített képekkel kéne nyomulni a neten, hanem az utcán a kisugárzásoddal elbűvölni mindenkit. Kisugárzás. Érdekes kifejezés. Sokan mutatnak magukból most is sok mindent, csakhogy az pont nem a saját énje. Ha az akkor szomorú.

És szeretném hinni hogy az a lány aki kiteszi mindenét abban a hitben hogy ez az az érték amiért őt szeretni kellene, ez a lány is azt keresi amit mindenki. Egy kapcsolatot, egy párt, értékes embert. Ugyebár vannak akik nem ezt keresik és mint vad kemény szingli csaj éli az életet és mindenki felpróbálhatja. Na ez a blog nem nekik van szánva, de nem is fogják olvasni

És a szokásos példa a végére.

Jöttem haza a villamoson. Két srác feltehetően bulizni indult. Az egyik azt kérdezte: - lesznek pinák a buliban? Ennek tartják a nőket. Pináknak.Testeknek. Ebben az a szomorú, hogy az olyan nők miatt nem tekintik ezek a srácok értéknek a nőt. És még szomorúbb hogy az ilyen srácok miatt nem tartják lehetségesnek az értelmes férfit a nők. Ez egy ördögi kör. Nagyon nehéz...

Tanulságot nem innen kell levonni, hanem az életből. Szerintem legjobb ha magad adod, és abból nem lehet baj. Ha színészkedsz akkor azt éred el hogy aki Téged a valódi éned keresi elmegy melletted amíg Te a képmutatóknak teszed a szépet. 

Az értéket keresd ne a szépet....

A bejegyzés trackback címe:

https://maielet.blog.hu/api/trackback/id/tr993276274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása